skip to Main Content
Zakelijke Financiele Problemen Kunnen Het Gezin Raken

Zakelijke financiële problemen en het gezin

Dat de scheidslijn tussen werk en privé zeer dun is, hoeft niemand u als ondernemer te vertellen. Ondernemen betekent hard werken. Het werk combineren met een gelukkig gezinsleven kan van tijd tot tijd behoorlijke inspanningen vergen. Een ondernemer neemt zijn/haar werk vaak mee naar huis. Eenmaal thuis gaat de knop natuurlijk het liefst om.

Er zijn situaties denkbaar waarin die knop moeilijk of zelfs niet kan worden omgezet. Vooral bij zakelijke problemen zal het lastig zijn om deze het gezin niet te laten raken. Als ondernemer ondervindt u vaak direct de gevolgen van (aanhoudende) mindere tijden. Ondernemen kent voordelen ten opzichte van werken in loondienst. Dit is echter één van de nadelen. Wanneer zakelijke financiële problemen zich voordoen, wordt in veel gevallen niet alleen u, maar ook het hele gezin geraakt. Daarom is het verstandig om problemen in een vroeg stadium te signaleren en assertief te zijn bij het zoeken van een oplossing.

Het gevaar van zakelijke financiële problemen en het gezin

Zakelijke financiële problemen, hebben vrijwel altijd weerslag op het gezin. Dat hoeft niet automatisch een probleem te vormen. Voor veel ondernemers horen goede tijden en slechte tijden erbij. Wellicht praat u hierover met uw gezinsleden, of in elk geval met uw partner. Toch kunnen spanningen toenemen. Als het water u aan de lippen komt te staan: wat betekent dit dan voor uw gezin en hoe gaat u hiermee om? Wanneer u hier niet goed op bent voorbereid, of de problemen voor het gezin als complete verrassing komen, kunnen de gevolgen heftig zijn.

Openheid van zaken is altijd goed

Financiële problemen zijn een zeer veel voorkomende reden voor het stuklopen van relaties en het uiteenvallen van gezinnen. De kans dat financiële problemen van het bedrijf ook het gezinsleven ontwrichten, is een stuk hoger wanneer deze problemen als een donderslag bij heldere hemel het gezin treffen. Natuurlijk: praten over geldproblemen is niet eenvoudig. Echter: hoe langer u hiermee wacht, des te groter de drempel wordt. Voorziet u zakelijke financiële problemen of beginnen deze zich al aan te dienen? Wees eerlijk hierover met uw partner. Wanneer u hem/haar op de hoogte brengt, betekent dit namelijk dat uw partner en het gezin de mogelijkheid hebben om zich voor te bereiden op eventuele consequenties.

Iedereen kan steun gebruiken

Open zijn over problemen betekent ook dat u steun kunt ontvangen. Veel ondernemers zijn bang om hun partner of het gezin over de problemen te vertellen. In de praktijk zult u echter merken dat u kunt rekenen op steun. Op meer steun dan wanneer u tot het laatste moment wacht met het melden van geldproblemen. Iedereen kan ook steun gebruiken, zeker in moeilijke tijden. Als ondernemer drukt uw werk nu eenmaal een stempel op het gezin. Zie uw gezin dan ook niet als uw vijand, maar als uw team. Betrek hen bij uw gedachten en overleg over beslissingen en oplossingen. Zo zorgt u ervoor dat zakelijke problemen het gezin niet uit elkaar drijven.

Denk na over mogelijke gevolgen, ook in goede tijden

Financiële problemen in uw bedrijf is iets waar u waarschijnlijk liever niet bij stilstaat. Dat is begrijpelijk. U bent gefocust op groei en succes, maar helaas kunnen onverwachte problemen elk bedrijf treffen. Heeft u hier voldoende over nagedacht? Weet u wat de mogelijke gevolgen zijn voor uw privésituatie wanneer uw bedrijf in financiële problemen komt? Ondernemersrisico kan betekenen dat financiële problemen met het bedrijf ook uw prive financiële situatie beïnvloeden. 

Wij zijn er voor advies bij zakelijke financiële problemen en het gezin. In goede en slechte tijden

Maakt u zich zorgen over de gevolgen van zakelijke financiële problemen, of bent u wellicht al in de problemen gekomen? MFT Consultancy staat voor u klaar. U kunt met ons sparren, in goede en in slechte tijden. WIj kunnen u helpen bij financiële problemen, bijvoorbeeld met een bedrijfskrediet, consultancy of interim management. Samen doen wij er alles aan om het tij te keren en ervoor te zorgen dat uw onderneming en uw gezin zo min mogelijk geraakt worden.

Back To Top