skip to Main Content
Positief Omgaan Met De Lockdownregels

Positief omgaan met de lockdownregels als ondernemer

De lockdown is lastig en zwaar, daar valt niet over te twisten. Het is echter wel belangrijk om positief te blijven en er niet met de pakken blijven neerzitten. Er wordt veel geklaagd en veel ondernemers laten zich negatief uit over deze regels. Maar wat je ook kan doen: accepteren en positief omgaan met de regels. Denk in mogelijkheden en kijk wat er wèl kan!

Natuurlijk willen wij het niet bagatelliseren en weten we hoe zwaar dit kan zijn voor ondernemers. Maar wij geloven in het feit dat je dit soort zaken positief moet oppakken en niet in de negatieve spiraal verder naar beneden moet gaan. Accepteer de regels, deal er mee en denk aan de mogelijkheden. Want zodra er deuren sluiten gaan er ook altijd weer nieuwe deuren open.

Hoe blijf je positief tijdens de lockdown als ondernemer?

 • Accepteer; accepteer dat er een lockdown is. Er zijn nu eenmaal dingen waar je niet heel veel invloed op kunt uitoefenen, op jawel, het virus. Konden we covid-19 maar vertellen dat het mag ophoepelen naar Mars, maar helaas, dat kan niet. Accepteer en ga door.
 • Stop; door simpelweg ‘stop ermee’ tegen jezelf te zeggen als er weer iets negatiefs door je hoofd gaat over de lockdown en jouw onderneming. “STOP!!!”.
 • Lach; denk aan de mogelijkheden die er zijn en werk deze uit, met jawel, een lach!

Hoe kan je blijven ondernemen tijdens de lockdown?

 1. Bied jouw producten of diensten online aan als je dat nog niet deed.
 2. Ga (online) sparren met andere ondernemers uit dezelfde branche.
 3. Ga op sociale media de interactie aan met je doelgroep.
 4. Bied een bezorgoptie aan, dan kunnen mensen thuisblijven.
 5. Lees een boek, ga bijscholen en volg inspiratievolle accounts op social media.
 6. Richt je vooral op wat wel kan, bijvoorbeeld taken die lang zijn blijven liggen.
 7. Bekijk welke uitkeringen en vergoedingen je kan aanvragen.
 8. Bekijk met een accountant waar jij kosten op kan besparen, niet iedereen kent elke boekhoudregels en trucjes om geld te besparen.

En een laatste boodschap zo vlak voor het nieuwe jaar: maak van 2021 jouw jaar, denk in mogelijkheden en straal!  Je zult zien, als je positief blijft, er nieuwe deuren voor je opengaan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf tijdens deze lockdown? Neem dan contact met ons op en dan kijken we graag met je mee naar de mogelijkheden.

Back To Top