skip to Main Content
Online Contact Houden Tijdens De Lockdown

Hoe houd je binding met je personeel als ze thuis moeten werken?

We hebben maandag allemaal te horen gekregen dat we weer in een lockdown moeten. Dit is natuurlijk heel erg balen en een tegenvaller voor veel ondernemers… Maar we blijven positief! We moeten ook onthouden dat thuiswerken nog steeds streng geadviseerd wordt en dus de norm blijft. Maar hoe houd je binding met je personeel als ze thuis moeten werken?

Houd contact met je personeel

Plan regelmatig een digitaal contactmoment in met je personeel en doe dit dan bij voorkeur met één op één contact. Denk erom dat je dan niet alleen over werk praat, maar ook over hoe het persoonlijk met ze gaat. Thuiswerken is natuurlijk niet niks: je mist je collega’s, de gezelligheid en de persoonlijke aandacht. Vraag daarom ook echt aan je personeel hoe het met ze gaat en niet alleen op werkgebied. Je zult merken dat je dit ook terug gaat zien in de kwaliteit van hun werk. Als je personeel tevreden is, zijn je klanten dat vaak ook!

VrijMiBo’s met je personeel

Dit kan nu helaas niet meer bij het café op de hoek, maar dit kan gelukkig nog wel digitaal! Organiseer elke vrijdag een vrijdagmiddagborrel en verzorg bijvoorbeeld ook eens in de zoveel tijd de hapjes en de drankjes. Op deze manier kan je ook jouw lokale ondernemer steunen door deze borrelboxen te laten maken. Personeel blij, lokale ondernemer blij en jij blij!

Heb begrip voor je personeel

Het is belangrijk dat iedereen begrip heeft voor elkaar. Nu de scholen ook weer dichtgaan, kan het wat vaker voorkomen dat er kinderen op de achtergrond geluid maken of ineens voor de camera springen tijdens een meeting. Sommige mensen hebben blaffende honden, luidruchtige buren, enzovoorts. Heb begrip voor je personeel, dan hebben zij dit ook voor elkaar. Je personeel werkt nu in een thuis in een andere situatie, waar het dus even anders is dan op de werkvloer. Je kan ook een meeting organiseren waarin iedereen in het kort toelicht wat hun thuissituatie is en wat eventuele obstakels zijn. Zo zal je personeel meer begrip voor elkaar krijgen en zullen ze zich tijdens het thuiswerken prettiger voelen.

Communiceer extra duidelijk met je personeel

Doordat veel contactmomenten nu online zijn, is het extra belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt. Zorg ervoor dat er van elke vergadering notulen worden gemaakt en dat deze na de vergadering naar iedereen worden gemaild. Het kan ook waardevol zijn om de meetings op te nemen. Je personeel kan het dan later nog eens terug kijken als er iets op dat moment niet helemaal duidelijk was of als iemand afwezig was. Verder is het een goed idee dat een aantal belangrijke zaken extra vaak herhaald worden in een meeting of per mail. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je aan het einde van een meeting even de belangrijke zaken samenvat en ze daarna nog eens per mail stuurt.

Heb jij nu hulp nodig bij het ondernemen tijdens de lockdown? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder!

Back To Top