skip to Main Content
Geld Of Advies Bij Financiële Problemen

Geld of advies bij financiële problemen: wat is de oplossing?

MFT Consultancy helpt al vele jaren bedrijven en ondernemers die in financiële problemen komen. Dat doen wij op diverse manieren. In deze blog willen wij hierbij stilstaan. Want wat is de juiste oplossing voor uw problemen? Is dat geld? Advies? Of kunnen wij een rol van betekenis spelen in uw bedrijfsvoering?

Wanneer uw bedrijf in financiële moeilijkheden verkeert, lijkt geld al snel de beste oplossing. Al jaren verlenen wij bedrijfskredieten aan bedrijven en ondernemers die te kampen hebben met een gebrek aan liquiditeit of schulden. Wij weten dan ook uit ervaring dat het juiste bedrijfskrediet een oplossing kan zijn voor uw problemen. Soms zorgt extra financiële slagkracht ervoor dat u problemen op kunt lossen en de weg naar boven weer in kunt zetten. Wij schrijven bewust “soms”. Want geld lost lang niet altijd alle problemen op. 

Daarom levert MFT Consultancy maatwerk. Wij kijken altijd naar de beste oplossing van uw uitdagingen en problemen en schuwen niet om daarbij eerlijk advies te geven. Ook als dit niet is wat u wilt horen.

Hoe zijn de financiële problemen ontstaan?

Veel van onze klanten melden zich bij ons met een financieringsaanvraag. Zij zijn op zoek naar een financiering om problemen het hoofd te bieden. Wij helpen elk bedrijf en iedere ondernemer die op zoek is naar een financiering. Dit doen wij echter nooit zomaar klakkeloos. 

Er zijn talloze manieren waardoor u in financiële problemen kunt komen met uw bedrijf, en dus misschien ook wel privé. De afgelopen periode heeft uitgewezen dat er soms helaas sprake is van overmacht. De COVID-crisis heeft voorheen financieel kerngezonde bedrijven en ondernemers in de problemen gebracht. Misschien geldt dit ook voor u. Wanneer de huidige omstandigheden aanhouden, kunnen zelfs financieel gezonde bedrijven in geldproblemen komen. Mogelijk komt zelfs het voortbestaan van uw bedrijf in het geding. Wellicht is een krediet dan de juiste oplossing. U heeft immers structureel zwarte cijfers geschreven totdat het coronavirus toesloeg.

Bij elke aanvraag en in elk contact kijken wij naar de achterliggende oorzaak/oorzaken van de financiële problemen. Want overmacht is lang niet altijd de oorzaak. Zo kunnen bijvoorbeeld wijzigingen in de organisatiestructuur nodig zijn, moet er van strategie worden veranderd, worden gesneden in overhead of is een complete herstructurering nodig. In de praktijk zien wij maar al te vaak dat financiële problemen het gevolg zijn van mismanagement. Uiteraard helpt niemand vrijwillig zijn/haar bedrijf naar de afgrond. Maar het gebeurt wel.

Is de klant koning? Of is de oplossing koning?

De klant is koning: het is een veelgehoord gezegde. MFT Consultancy werkt absoluut servicegericht en zet zich maximaal in voor uw belangen en wat goed is voor uw bedrijf. Wij praten u echter niet naar de mond. Veel van onze klanten zijn gefixeerd op het verkrijgen van een krediet. Geld geeft immers ruimte. Maar voor hoe lang? Geld is zeker niet altijd de oplossing. Zeker wanneer er sprake is van onderliggende problemen die eerst aangepakt moeten worden. Blijven deze problemen namelijk bestaan, dan vormt een krediet slechts een tijdelijk doekje voor het bloeden.

Het is onze missie om bedrijven financieel gezond te krijgen en te houden. Dit betekent dat wij soms impopulaire maatregelen adviseren, of u vertellen wat u eigenlijk liever niet wilt horen. Wij geloven echter in eerlijkheid. Is een financiering voor u een goede oplossing, dan helpen wij u hierbij. Zijn wij van mening dat u meer geholpen bent met consultancy, interim management of een hybride BV, dan zullen wij dit zeker adviseren.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Verkeert u in financiële problemen en zoekt u een oplossing? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij staan voor u klaar.

Back To Top