skip to Main Content

Geld is stress….

Een post op Instagram over geld en de mindset van veel mensen over geld inspireerde mij tot deze reactie…..

Daarom deze korte blog.

Geld is voor mij en voor een groot deel van mijn klanten pure stress.. het niet hebben van geld en niet weten hoe je de maand, week of soms zelfs dag door moet komen geeft enorme spanningen.

Vanaf de jaren 90 heb ik al geldproblemen, zodra ik het heb maak ik het gelijk op aan vaak onnodige dingen.. doordat je altijd in de schulden zit praat je jezelf het gevoel aan dat jij ook best mag genieten en dus het geld best mag uitgeven aan leuke dingen.

Een ander doet dat toch ook?

Het is een vicieuze cirkel waar helaas veel mensen in zitten. Gelukkig gebruik ik mijn “gebrek” op een positieve manier en waarschuw ik mensen en geef ik mensen een spiegel.. juist omdat ik zelf zo goed weet wat je doet als je in de schulden zit. Wat je jezelf wijs maakt.. en ook vaak de ander. Een leven met schulden is vaak ook een leven met veel leugens, smoesjes, excuses en misleidingen… dus waar ik mee begon.. geld is voor helaas heel veel mensen stress…

Back To Top