skip to Main Content
Contract Afsluiten

Contracten, overeenkomsten en algemene voorwaarden… Help, hoe werkt dit? En waarom is het zo belangrijk?

Om maar vast met de deur in huis te vallen. Een contract is in ieder geval hetzelfde als een overeenkomst en de algemene voorwaarden ondersteunen deze. In deze blog gaan we je meer vertellen over wat algemene voorwaarden en contracten zijn, waarom ze belangrijk zijn en wat je hierin moet vermelden. Lees snel verder!

Algemene voorwaarden

Voordat je een bedrijf begint is het enorm belangrijk dat er algemene voorwaarden opgesteld zijn. Dit legt de basis voor hoe jij te werk wilt gaan en wat andere partijen van jou kunnen verwachten op het gebied van algemene afspraken onderling. Jij weet waar je aan toe bent, maar jouw klant ook. Verder verklein je je ondernemersrisico ook als jij duidelijke algemene voorwaarden hebt. Zo kom je minder snel voor onoplosbare problemen te staan die je zonder algemene voorwaarden wel had gehad. Per branche kan het echter wel verschillen wat er vermeld moet worden in de algemene voorwaarden, verdiep je er dan ook. Dit kan al door te kijken naar de algemene voorwaarden van andere bedrijven in dezelfde branche. In bijna alle gevallen zijn de volgende punten van belang om te benoemen:

  • Aansprakelijkheid
  • Betalingstermijn
  • Eigendomsvoorbehoud
  • Garantie

Zoals je ziet staat hier niets in over de producten of diensten die je aanbiedt en wat ze hiervan kunnen verwachten. Dit kan je beter bewaren voor op LinkedIn, Instagram en/ of bijvoorbeeld je website. Daarnaast kan je dit ook nog extra vermelden in de contracten, want elke samenwerking kan weer anders zijn.

Contracten

Zodra je de algemene voorwaarden van A tot Z hebt geregeld kan je de bedrijfsvoering starten. Sommige bedrijven gaan per opdracht of voor lange termijn met klanten in zee. Hierbij is het enorm belangrijk dat er een duidelijk contract wordt opgesteld met afspraken en verwachtingen die van toepassing zijn op deze specifieke samenwerking. Dus wat ga jij leveren en wat verwacht jij van de klant, maar vooral: wat kan de klant van jou verwachten?
In contracten hoef je verder niet de algemene voorwaarden uitgebreid te benoemen. Algemene voorwaarden zijn vaak een aanvulling op een contract. Zo hoef je dus ook niet bij elk contract opnieuw de algemene voorwaarden op te stellen. Het is echter wel belangrijk dat je hier duidelijk naar vermeld in het contract en dat je de algemene voorwaarden bijvoegt. Dit kan als bijlage bij het contract, maar ook door middel van het vermelden van een websitelink dat doorverwijst naar de algemene voorwaarden.

Laat voor de zekerheid altijd je algemene voorwaarden en contracten checken door een jurist. Wij hebben hier ook een expertise in dus dit kan ook zeker door ons gedaan worden! Ga vrijblijvend met ons in gesprek en dan gaan wij samen kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Back To Top