skip to Main Content
Netwerken En Beter Scoren

Wil jij beter scoren in 2021? Ga netwerken!

Voordat we je tips gaan geven, gaan we je eerst nog even uitleggen wat netwerken nou precies inhoudt en waarom dit zo van belang is.
Bij netwerken bouw je langdurige en waardevolle relaties op. Hierbij is het vaak van belang dat deze connecties wederzijds voordelig zijn op zowel zakelijk- als privégebied. Netwerken gaat daarom veel verder dan het smeken om gunsten, het gaat om het vervolg van je carrière! Daarom is het zo belangrijk dat dit een businessgoal is voor 2021, want jouw bedrijf gaat hier gegarandeerd beter door scoren. Wij hebben een aantal tips voor jou opgesteld, dus lees snel verder…

Zoek naar netwerkevenementen waar je heen kunt

Online zijn veel netwerkevenementen te vinden, maar bij jou in de buurt ook. Denk aan een webshopevenement, een salesevenement, een branche-evenement, een lokaal netwerkevenement en ga zo maar door. Mocht je het nu lastig vinden om online een netwerkevenement te vinden? Dan kan je altijd nog een oproepje op Facebook, Instagram of LinkedIn plaatsen. Dit is eigenlijk ook al netwerken, want zelfs familie en vrienden kunnen waardevol zijn!

Gebruik je sociale media kanalen om te netwerken

We komen even terug op Facebook, Instagram en LinkedIn, want deze sociale media kanalen kunnen dus enorm waardevol zijn. Je connecties of volgers hebben een gunfactor bij jou. Hierom zullen jou sneller aanraden dan een bedrijf die ze niet kennen. Mensen huren of kopen nu eenmaal liever bij bedrijven die worden aangeraden door vrienden en familie, want dan weten ze dat het betrouwbaar en goed is. Precies om die reden zijn netwerkrelaties enorm belangrijk. Je kan bijvoorbeeld een heel goed en overtuigend verhaal lezen op de website van Bedrijf A, maar als bedrijf B aangeraden wordt door een connectie, ga je toch liever met bedrijf B in zee. Dit fenomeen wordt netwerkmarketing (of mond-tot-mond reclame) genoemd. De meest waardevolle manier van reclame die er bestaat! Echter kan je hier niet veel invloed op uitoefenen, tenzij je dus een groot netwerk hebt.

Door een gunfactor te creëren kan je reageren onder sociale media berichten van bedrijven uit de omgeving of onder berichten van personen uit je doelgroep. Op deze manier komen ze met jou in contact en zullen ze sneller een gunfactor creëren. Een andere tip om je sociale media kanalen te gebruiken voor netwerkmarketing, is door elke nieuwe volger of connectie een chatbericht te sturen. Je kan ze vertellen dat je het leuk vindt dat ze je zijn gaan volgen (Facebook en Instagram) of dat je het leuk vindt dat ze je een connectieverzoek hebben gestuurd (LinkedIn). Verder kan je de vraag stellen of je ze ergens mee kan helpen. Op deze manier leren ze jou kennen. Daarbij is er ook een grote kans dat ze jouw bedrijf gaan aanraden bij hun connecties of zelf iets bij je kopen/ huren. Een echte win-winsituatie!

Geven en nemen is belangrijk in je netwerk

Ga niet netwerken door alleen te nemen, dit werkt namelijk niet. Gebruik je netwerk ook door te geven. Hier bedoelen we mee dat het belangrijk is dat jij ook af en toe een bedrijf uit je eigen netwerk inhuurt of iets bij dit bedrijf koopt. Op deze manier leert dit bedrijf jou ook kennen. Hoewel dit bedrijf jou misschien nooit nodig heeft, kan het wel zijn dat dit bedrijf jou gaat aanraden bij zijn of haar connecties. Iedereen in je netwerk kan dus enorm waardevol zijn, want ons kent ons!

Heb jij vragen voor ons of wil je samenwerken? Neem dan contact met ons op! Wij kijken graag met je mee.

Back To Top