skip to Main Content
Bedrijf Sluiten

Bedrijf sluiten of failliet? Hoe krijgt u uw pand leeg?

Ondernemen is niet zonder risico’s. Dat weet u. Toch kunnen problemen u verrassen. U ziet ze niet altijd aankomen. Zelfs als u ze wel ziet aankomen, kan het zó snel gaan dat u geen tijd heeft om te anticiperen en nog voor een ommekeer te zorgen. U moet wellicht uw bedrijf sluiten om grotere problemen te voorkomen, of faillissement aanvragen. Dat betekent dat u een hoop te regelen hebt. U denkt daarbij wellicht direct aan tal van administratieve zaken. Maar u heeft ook een pand dat leeg moet en moet worden opgeleverd. Staat u er in dat opzicht alleen voor? Zeker niet: een bedrijfsontruimer kan uitkomst bieden.

Ik moet mijn bedrijf sluiten en leeghalen. Hoe?

Wanneer u te maken krijgt met een noodgedwongen sluiting of faillissement heeft u heel wat aan uw hoofd. Er moet ontzettend veel geregeld worden voordat u een turbulente periode af kunt sluiten. Dat kunt u waarschijnlijk niet alleen doen. Op diverse gebieden heeft u behoefte aan hulp van een specialist.

Het opleveren van het pand is voor ondernemers vaak niet direct de eerste zorg. Sterker nog: het is vaak de laatste stap. Maar wel een belangrijke. Want hoe zit het met uw inventaris? Hoe zorgt u ervoor dat uw inventaris wordt ontruimd? En wat te denken van het opleveren van het pand. Wanneer u uw pand huurt, zal de verhuurder eisen hebben omtrent de oplevering.

Zelf uw bedrijfspand ontruimen en zorgen voor de noodzakelijke herstelwerkzaamheden is meestal gezien de tijdsdruk onmogelijk. Een goede ontruimer kan u ontzorgen op dit gebied.

Een specialist biedt zekerheid

Het ontruimen van een pand is een flinke operatie. Zeker wanneer uw complete inventaris nog aanwezig is. Een ontruimingsbedrijf beschikt over de mensen en middelen om uw pand snel leeg te krijgen.

Dikwijls is dat nog niet alles, want naast het afvoeren van inventaris moet het pand vaak gestript worden. Denk aan vloeren of plafonds. De juiste specialist kan u helpen met onder andere:

  • Inventaris ophalen; uw inventaris wordt afgevoerd. Dit gebeurt volgens afspraak: inventaris die u nog nodig heeft kan worden opgeslagen, overbodige inventaris wordt afgevoerd.
  • Inventaris opkopen; heeft u nog bruikbare inventaris van waarde? Dan kan deze worden opgekocht. De waarde kan worden verrekend met de prijs van de ontruiming.
  • Oplever klaar maken van het pand; daarbij kunt u denken aan zaken als het verwijderen van plafonds en vloeren, elektronica demonteren, machines verwijderen en het uitvoeren van herstelwerkzaamheden om zo het pand in de gewenste (originele) staat te krijgen.

Door een specialist in te schakelen, weet u zeker dat dit voor de deadline in orde komt. Dat scheelt u een hoop stress in een toch al heftige tijd.

Is dit alles te voorkomen?

Het is fijn om te weten dat er gespecialiseerde bedrijven zijn die u kunnen helpen met het tijdig ontruimen van uw bedrijf. U hoopt natuurlijk dat het niet zo ver hoeft te komen. Zoals wij in de inleiding al schreven: problemen ziet u niet altijd aankomen. Noodgedwongen uw bedrijf sluiten dus ook niet. Vooral in onzekere tijden kunnen financiële problemen als donderslag bij heldere hemel komen. Dat heeft de COVID-19 crisis ons wel geleerd.

Wees daarom alert en herken signalen op tijd. Voorziet u namelijk wél problemen, dan is er wellicht een oplossing mogelijk. Misschien kunt u zelf voor een oplossing zorgen door met uw debiteuren de dialoog aan te gaan. Ziet u zelf geen oplossing? U bent altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te ontdekken wat MFT Consultancy voor u kan betekenen. Neem contact met ons. Wij staan voor u klaar.

Deze blog wordt u aangeboden door Backlinkmakelaar.nl

Back To Top